Az azóta már legendává vált a "kétcsatos" 35M. bakancs 1935-1943 közt volt rendszeresítve az M.kir. Honvédségnél. Jellegzetessége a szártetőhöz rögzített bokapánt. Erre tűzéssel 2-2 db fémcsatot és csatolópántot erősítettek. A bakancs "kétlábas" kivítelű. Aljazási technológiája szeges-rámás egysoros faszeges. Készült egytalpas, másfél talpas megoldással. Az utóbbi esetben bőr féltalpat a faszegelésen kívül csavarozták is. A sarkat patkóvas, a talp orrészét spitzvas, illetve ahol azt előírták a talpjárófelületét talpszeg védte. A bakancs rekonstrukciójához használt anyagok, valamint annak, szabásmintája, varrásvonala, kivitele az eredetiével megegyezőek.

 
 
A rekonstrukcióhoz a képen látható eredeti, múzeumi 35 M. bakancs szolgált mintául. Valamint nagy segítségemre volt még egy az 1930-es kiadású Cipőipari kézikönyv. Ami a bakancs szabásmintáján kívül tartalmazta annak teljes anyagjegyzékét is. Természetesen néhány eredetileg hasznát anyag ma már szinte beszerezhetetlen mint pl. ökörbőr, baktövismézga, stb. Ezek hasonló tulajdonságú ma is beszerezhető anyagokkal lettek helyettesítve.
 

35Mintájú M.kir. Gyalogos Bakancs.
/rekonstrukció/

A rekonstruált bakancs anyaga: a felsőrész 2,5-3 mm vastag húsoldallal kifelé fordított, növényi cserzésű vixos marhabőr,utolag zsírozva. Az alkatrészek /kéreg, kapli, stb./ 2-2,5 mm vastag növényi cserzésű marha hasszél, a talp és sarok 5,5 mm vastag növényi cserzésű marha talpkrupon.

ALAPÁR:
Egytalpas,szegesrámás, faszeges,ringlizett,textílfűzős bakancs.

A valuta árfolyam változások miatt az aktuális Forint ár:
39-43 méretig:
44-47 méretig:
Magyar hagyományőrző csoportoknak kedvezmény


 
 
A lábbelik teljesen króm mentes, hagyományos növényi cserzésű bőrökből készülnek!
 
A bakancsok a barna talpszélfestés kivételével natúr szinben, felület kezelés nélkül készülnek és kerülnek kiszállításra.
Ezért ezeket használatba vétel elött barnítani, valamint zsírozni kell.
Az így kezelt, valamint gumi sarok és talpvédelemmel ellátott bakancsok mindennapos utcai viselésre alkalmasak.